Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Warme aardappelsalade

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 gr aardappelen
zout, versgemalen zwarte peper
4 plakjes doorregen spek zonder zwoerd, fijngehakt
1 gehakt uitje
1 eetlepel bloem
1 eetlepel suiker
± 1 dl water
1 dl appelazijn

Bereiden

Kook de goed afgeborstelde aardappelen in de schil in 20-25 minuten met
zout gaar, laat ze uitlekken en enigszins afkoelen. Pel de afgekoelde
aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Bak het spek in eigen vet knapperig uit, schep het uit de pan en laat het
uitlekken.
Fruit de ui in 5 minuten in het spekvet goudbruin.
Voeg de bloem, de suiker, zout en gemalen peper naar smaak toe, giet er
langzaam het water en de azijn bij en breng alles roerend aan de kook.
Kook het mengsel 2 minuten tot het dik wordt; blijf roeren.
Voeg de aardappelblokjes en het spek toe, schep alles voorzichtig door
elkaar en verwarm het 10 minuten. Roer af en toe.
Garneer met peterselie.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Eenvoudige mosselsalade
Visserssalade ( 8 personen)
Warme spinaziesalade met worst
Salade Niçoise I
Lauwwarme zeekraalsalade met geitenkaas

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes